Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

ΡΕΒΥΘΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ





Υλικά

500 γρ. ρεβύθια
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε μικρά κομματάκια
χυμός και ξύσμα ενός πορτοκαλιού
χυμός και ξύσμα ενός λεμονιού
1 φύλλο δάφνης
4 γαρύφαλλα
1 φλιτζάνι του τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού γλυκάνισος σε σκόνη
½ φλιτζάνι του τσαγιού λιαστές ντομάτες κομμένες σε μπαστουνάκια
αλάτι-πιπέρι
πάπρικα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια σε αρκετό νερό (5 δάκτυλα πιο πάνω από τα ρεβύθια), μαζί με τη σόδα και το αλάτι, για 10 -12 ώρες.Κατόπιν τα ξεπλένουμε πολλές φορές (για να φύγει η σόδα), τα βάζουμε σε κατσαρόλα με αρκετό νερό και τα βράζουμε.Όταν αρχίσει να αφρίζει, πετάμε τον αφρό, κλείνουμε το καπάκι και συνεχίζουμε το βράσιμο σε σιγανή φωτιά, μέχρι να ψηθούν.Σε ένα ταψάκι βάζουμε τα ρεβύθια, προσθέτουμε τα ξερά κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τις λιαστές ντομάτες, το κύμινο, το γλυκάνισο, το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού, τριμμένο πιπέρι, νερό από αυτό που βράσαμε τα ρεβύθια, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.Πασπαλίζουμε με πάπρικα και ψήνουμε στο φούρνο για 50-60 λεπτά. Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς.
                                                        Καλή επιτυχία!


Μουσκεύουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια σε αρκετό νερό (5 δάκτυλα πιο πάνω από τα ρεβύθια), μαζί με τη σόδα και το αλάτι, για 10 -12 ώρες.
Κατόπιν τα ξεπλένουμε πολλές φορές (για να φύγει η σόδα), τα βάζουμε σε κατσαρόλα με αρκετό νερό και τα βράζουμε.
Όταν αρχίσει να αφρίζει, πετάμε τον αφρό, κλείνουμε το καπάκι και συνεχίζουμε το βράσιμο σε σιγανή φωτιά, μέχρι να ψηθούν.
Σε ένα ταψάκι βάζουμε τα ρεβύθια, προσθέτουμε τα ξερά κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τις λιαστές ντομάτες, το κύμινο, το γλυκάνισο, το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, νερό από αυτό που βράσαμε τα ρεβύθια, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Πασπαλίζουμε με πάπρικα και ψήνουμε στο φούρνο για 50-60 λεπτά. Τα ψήνουμε στους 200 βαθμους



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου