ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ
Υλικά
6 μελιτζάνες φλάσκες (στρογγυλές)
1 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια μικρά (πολύ ψιλοκομμένα)
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κουταλιές σούπας ξύδι
αλάτι
1-2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
Υλικά
6 μελιτζάνες φλάσκες (στρογγυλές)
1 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια μικρά (πολύ ψιλοκομμένα)
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κουταλιές σούπας ξύδι
αλάτι
1-2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βάζουμε τις μελιτζάνες μαζί με το κοτσάνι τους να ψηθούν στο φούρνο (πάνω σε σχάρα).
Όταν ψηθούν, για να ξεφλουδιστούν εύκολα, τις βάζουμε σε μια νάυλον σακούλα για 5-10 λεπτά και αμέσως μετά τις ξεφλουδίζουμε.Βγάζουμε όσα σπόρια είναι μεγάλα. Τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις λιώνουμε με το πηρούνι (πρώτα τις πατάμε και μετά τις ανακατεύουμε), μέχρι να γίνουν σαν αλοιφή.Ρίχνουμε παράλληλα το αλάτι, το πιπέρι και το ξύδι.Προσθέτουμε το λάδι, συνεχίζοντας το χτύπημα.Στο τέλος, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε.Σερβίρουμε σε μια σαλατιέρα και γαρνίρουμε με ελιές και 2-3 κλωναράκια μαϊντανό.
Όταν ψηθούν, για να ξεφλουδιστούν εύκολα, τις βάζουμε σε μια νάυλον σακούλα για 5-10 λεπτά και αμέσως μετά τις ξεφλουδίζουμε.Βγάζουμε όσα σπόρια είναι μεγάλα. Τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις λιώνουμε με το πηρούνι (πρώτα τις πατάμε και μετά τις ανακατεύουμε), μέχρι να γίνουν σαν αλοιφή.Ρίχνουμε παράλληλα το αλάτι, το πιπέρι και το ξύδι.Προσθέτουμε το λάδι, συνεχίζοντας το χτύπημα.Στο τέλος, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε.Σερβίρουμε σε μια σαλατιέρα και γαρνίρουμε με ελιές και 2-3 κλωναράκια μαϊντανό.
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου