Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΑ ΣΑΛΤΣΑ ΒΟΤΚΑΣ



ΥΛΙΚΑ
500 γρ. σπαγέτι
φλιτζανιού βότκα ανακατεμένη με 1 κουταλάκι ξίδι
250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος άπαχος
120 γρ. ελιές πράσινες γεμιστές με κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
400 γρ. ντοματάκια από κονσέρβα
βασιλικός (ξηρός ή φρέσκος κατά τη γεύση)
μαϊντανός κομμένος
180 γρ. μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
1 μέτριο λευκό κρεμμύδι κομμένο
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες
2 κουταλιές ελαιόλαδο ή όσο χρειαστεί
πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
αλάτι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν αρκετά, περίπου για 10 λεπτά. Στο μεταξύ τους βάζουμε αλάτι και μπόλικο πιπέρι και προσθέτουμε το μίγμα της βότκας σε τρεις δόσεις, αφήνοντάς το να μειωθεί καλά μετά από κάθε δόση. Προσθέτουμε τον κιμά στο μίγμα του κρεμμυδιού και σοτάρουμε μέχρι να σκουρύνει.Κάνουμε πουρέ (ή λιώνουμε) τις ντομάτες με το χυμό τους και το βάζουμε στο μίγμα του κιμά, μαζί με το βασιλικό, τα μανιτάρια, τις ελιές με το χυμό τους και το μαϊντανό. Σιγοβράζουμε για 2-3 ώρες ανακατεύοντας πού και πού. Δοκιμάζουμε πριν σερβίρουμε: η σάλτσα θα πρέπει να έχει γεύση προς το αλμυρό.
                                        ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου