Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΤΣΕΡΙ,ΜΑΝΟΥΡΙ ΚΑΙ ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ ΚΑΛΑΜΩΝ






ΥΛΙΚΑ
1 κιλό ντομάτες τσέρι, κομμένες στα τέσσερα
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (κοφτή)
1 ½ φλιτζάνι φρέσκο θυμάρι, ρίγανη & βασιλικό, ανακατεμένα
500 γρ. ζυμαρικά (ριγκατόνι, πένες ή βίδες)
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
½ φλιτζάνι Gaea Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτας
2 κουταλιές της σούπας Gaea Πάστα Ελιάς Καλαμών
ξύσμα από ½ λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας βαλσάμικο ξίδι
αλάτι & πιπέρι
χοντροτριμμένο ή ξυσμένο μανούρι για γαρνιτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και τα μυρωδικά, και τα αφήνουμε στην άκρη. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό και στραγγίζουμε όταν είναι al dente. Προσθέτουμε τα ζεστά ζυμαρικά στις ντομάτες αμέσως. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ελαφρώς και μαλακώνουμε το σκόρδο. Προσθέτουμε την Gaea Πάστα Ελιάς Καλαμών, το ξύσμα, το βαλσάμικο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το μείγμα αυτό στα ζυμαρικά. Δοκιμάζουμε για αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε με τριμμένο μανούρι από πάνω.

                                           ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου