Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

2 κιλά γάλα
½ κιλό ζάχαρη
150 γραμ. βούτυρο
150 γραμ. σιμιγδάλι
8 αυγά
λίγη βανίλια

Βάζετε το γάλα στη φωτιά, ρίχνετε τη ζάχαρη και λίγο λίγο το σιμιγδάλι και το βούτυρο.
Όταν πάρει βράση το κατεβάζετε απ’ τη φωτιά, και το αφήνετε να κρυώσει.
Όταν κρυώσει, προσθέτετε τα αυγά χτυπημένα με λίγη βανίλια.
Αδειάζετε σε λαδωμένο ταψί και ψήνετε σε μέτριο φούρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου