Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012

ΑΣΤΑΚΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΣΚΥΡΟΥ


½ ποτήρι ελαιόλαδο
3 μέτρια κρεμμύδια, τριμμένα
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
1 πιπεριά, ψιλοκομμένη
2 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
2 κ.σ. μάραθο, ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι
1 αστακός του 1 κιλού
300 γραμμ. σπαγγέτι

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τον αστακό για 8 λεπτά. Βάζουμε το λάδι σε μια άλλη μεγάλη κατσαρόλα και το αφήνουμε να κάψει καλά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για να τσιγαριστούν. Προσθέτουμε την πιπεριά, τις ντομάτες, τον μάραθο, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 10 λεπτά. Κόβουμε με ένα μεγάλο μαχαίρι τον αστακό σε 4-5 ροδέλες και τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το ζουμί στο οποίο έβρασε. Προσθέτουμε τόσο νερό, ώστε να έχουμε συνολικά 1 ½ λίτρο υγρό μέσα στην κατσαρόλα. Συνεχίζουμε το βράσιμο για 5 λεπτά, προσθέτουμε τα σπαγγέτι και τα αφήνουμε να βράσουν για 8-10 λεπτά, μέχρις ότου σωθούν όλα τα υγρά χωρίς όμως να στεγνώσουν τα μακαρόνια. Αδειάζουμε την αστακομακαρονάδα σε μια πιατέλα και τη σερβίρουμε αμέσως. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου