Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΓΛΥΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ


υλικά
1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ανακατεμένο με 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 ποτήρι κολοκύθα κίτρινη, τριμμένη και στυμμένη
3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
1 ποτήρι καρυδόψιχα, χοντροκομμένη
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κ.σ. κανέλλα, σε σκόνη
λίγο ελαιόλαδο
για ένα ταψί 25x30 εκ. 


εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το ανακατεύουμε με την κολοκύθα. Προσθέτουμε τα αυγά, τα καρύδια, τη ζάχαρη, την κανέλλα και αναμειγνύουμε τα υλικά ώσπου να ενωθούν. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC. Λαδώνουμε καλά ένα ταψί 25x30 εκ. και απλώνουμε ομοιόμορφα μέσα το μείγμα. Ψήνουμε την πίτα για περίπου 25-30 λεπτά.
καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου