Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012

ΦΟΥΡΤΑΛΙΑ ΑΝΔΡΟΥ



Υλικά
7 μέτριες πατάτες
λίγο λάδι ή καλύτερα λίγη γλύνα φρέσκια (χοιρινό λίπος)
1 πιάτο βαθύ λουκάνικα και λούζες Ανδρου
5 αυγά
αλάτι-πιπέρι
(κι ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι χωρίς τοιχώματα για γύρισμα της ομελέτας)


Εκτέλεση
Βάζουμε το λάδι ή το λίπος στο τηγάνι να κάψει λίγο και ρίχνουμε μέσα σε αυτό τις πατάτες αλατισμένες και κομμένες σε τετράγωνα κομμάτια.
Τις σκεπάζουμε με το καπάκι και τις αφήνουμε να σιγοψηθούν, χωρίς να τηγανιστούν, ανακατεύοντάς τις πότε πότε. Όταν μαλακώσουν ρίχνουμε και τα λουκάνικα με τις λούζες και ανακατεύουμε. Χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε και λίγο τριμμένο τυρί αν θέλουμε, και πιπέρι και τρυπάμε να περάσουν κάτω από όλο το μείγμα.
Σε λίγο, το αναποδογυρίζουμε προσεκτικά με το καπάκι, στραγγίζοντας πρώτα το λάδι, για να ψηθεί κι από την άλλη μεριά και σερβίρουμε.

Το γύρισμα θέλει προσοχή γιατί η ομελέτα είναι βαριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου