Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Ζυμαρικά: Λιγκουίνι με φρέσκα μανιτάρια, λεμόνι & θυμάρι



500γρ λιγκουίνι
250 γρ. μανιτάρια λευκά
80ml βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χωριό
1 σκελίδα σκόρδο
ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ light
1κ.γλ.  φρέσκο θυμάρι
1 κ.γλ. αλάτι 
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
παρμεζάνα τριμμένη
μαύρο πιπέρι 




1. Σκουπίζουμε καλά τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φετούλες.
2. Τα βάζουμε σε βαθειά πιατέλα και περιχύνουμε περιχύνουμε με το λάδι.
3. Προσθέτουμε το αλάτι, το σκόρδο λυωμένο, το ξύσμα και το χυμό ενός λεμονιού και το φρέσκο θυμάρι.
4. Βράζουμε τα λιγκουίνι και κρατάμε στο σούρωμα λίγο από το νερό τους.
5. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στην πιατέλα με τα μανιτάρια.
6. Ανακατεύουμε καλά όλα  τα υλικά, προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε στο βράσιμο και την κρέμα γάλακτος.
7. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό ψιλοκομμένο, την παρμεζάνα και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου