Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Cheesecake brownies


Υλικά
125 γραμ. μαργαρίνη σοφτ
125 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε κομματάκια
200 γραμ. καστανή ζάχαρη
3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
50 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γραμ. κακάο σε σκόνη
1/3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
200 γραμ. τυρί Φιλαδέλφεια light(οπωσδήποτε)
50 γραμ. άχνη ζάχαρη


Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα, ρίξτε μέσα τη μαργαρίνη, την κουβερτούρα και την καστανή ζάχαρη και ανακατέψτε καλά πάνω από μεσαίας έντασης φωτιά, μέχρι να λυώσει καλά η κουβερτούρα. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα τα αυγά, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν καλά στο μείγμα της κουβερτούρας. Μετά, ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο και ανακατεύετε πολύ πολύ καλά, μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως όλα τα υλικά. Παίρνετε ένα τετράγωνο ταψί διαστάσεων 18χ28 εκατ., το λαδώνετε καλά και ρίχνετε μέσα το μείγμα. Σε αυτό στο στάδιο, προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Χτυπάτε το Φιλαδέλφεια με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει καλά. Με ένα κουτάλι, ρίχνετε το μείγμα αυτό μέσα στο ταψί με το μείγμα κουβερτούρα - κακάο, και με ένα μαχαίρι το στριφογυρίζετε γύρω γύρω, να πάει παντού - μ' αυτόν τον τρόπο, θα είναι σαν 'μαρμπρέ' και το φιλαδέλφεια θα κάνει 'σχεδιάκια' μέσα στο υπόλοιπο μείγμα. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου 35-40 λεπτά (κάντε το τεστ με το μαχαίρι: βυθίστε το μέσα στο γλυκό - αν βγει στεγνό, τότε το γλυκό είναι έτοιμο, διαφορετικά, ψήστε λίγο ακόμα και τσεκάρετε πάλι με το μαχαίρι). Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνετε να κρυώσει τελείως και μετά, το κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια.... έτοιμα τα cheesecake brownies σας!
                                                                                                                    Καλή επιτυχία!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου