Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Χαλβάς σιμιγδαλένιος






ένα πακέτο σιμιγδάλι ψιλό
ένα ποτήρι λάδι
αμύγδαλα
καρύδια


Σιρόπι
2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
5 ποτήρια νερό
ένα ξύλο κανέλας
ένα κομμάτι λεμόνι (περίπου το 1/4 του μισού)

Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το λάδι.Ρίχνουμε λίγο-λίγο το σιμιγδάλι,ανακατεύοντας συνεχώς.Έπειτα προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τα καρύδια και τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα.Στο τέλος,ρίχνουμε λίγο-λίγο το σιρόπι και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.Τοποθετούμε το μείγμα σε μία φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει.

                                                                                                    Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου