Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΕΚΛΕΡ




Για τη ζύμη

130 ml νερό
70 γρ. βούτυρο
2 γρ. ζάχαρη ή 1/2 κουταλάκι γλυκού
2 γρ. αλάτι
80 γρ. αλεύρι
125 γρ. αυγά ή 2 αυγά των 70 γρ.

Για την κρέμα
500 ml γάλα φρέσκο
125 γρ.ζάχαρη ή 1/2 φλιτζάνι
30 γρ.ή 6 κουτ. γλυκ. κορν φλάουρ
1/2 φλιτζανι αλεύρι
2 αυγά
1 βάνίλια
ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη

Για το γλάσο
250 γρ.κουβερτούρα λιωμένη
150 ml ζεστό γάλα ή 3/4 φλιτζανιού
50 γρ. γλυκόζη ή 2 1/2 κουτ.σουπ.

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, το αλάτι, το βούτυρο και τη ζάχαρη και το αφήνουμε να πάρει βράση, ανακατεύοντας κατα διαστήματα. Μετά ρίχνουμε το αλεύρι χαμηλώνοντας λίγο την φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το μίγμα. Το μεταφέρουμε στο μίξερ και ενω το χτυπάμε, ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα.
Μόλις το μείγμα μας σφίξει το βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και δημιουργούμε μακρόστενα σχήματα.
Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να βράσει ενώ σε μία αλλη ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κόρν φλάουρ και τα αυγά. Μόλις βράσει το γάλα, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε, μέχρι να σφίξει. Αποσύρουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού και την κουβερτούρα λιωμένη σε μπέν μαρί.
Τέλος, για το γλάσο, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί και προσθέτουμε το γάλα και τη γλυκόζη. Ανακατεύουμε καλά.
Όταν ψηθούν τα εκλεράκια, τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν. Έπειτα κόβουμε στη μέση και τα γεμίζουμε με την κρέμα. Τέλος, τα γυρνάμε ανάποδα και τα βουτάμε στο χλιαρό γλάσο. Όταν κρυώσουν, τα διατηρούμε στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου