Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012

ΝΟΣΤΙΜΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ




Υλικά

2 κουτιά καλαμαράκια (κονσέρβας)
1 φλιτζάνι λάδι
4 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
6 φρέσκιες ντομάτες, ώριμες για σάλτσα
2 κουταλιές πελτέ
λίγη ζάχαρη
1 φύλλο δάφνης
λίγη πάπρικα γλυκιά
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τα καλαμαράκια από την πένα (κόκαλο) και τα σοτάρετε με το λάδι,τα κρεμμύδια,τη δάφνη,την πάπρικα και τον πελτέ σε μια ρηχή κατσαρόλα.
Όταν εξατμιστεί όλο το ζουμί τους προσθέτετε την ντομάτα, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη,τη ζάχαρη  και λίγο νερό.
Τα σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά για τρία τέταρτα της ώρας μέχρι να δέσει η σάλτσα.Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.
                                         ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου