Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012

ΦΑΒΑ




Υλικά


500 γραμ. φάβα
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα


Εκτέλεση

Μουσκεύετε τη φάβα σε χλιαρό νερό με λίγο αλάτι για 12 ώρες.
Τις στραγγίζετε και τις βάζετε σε κατσαρόλα με νερό ίσα να τις σκεπάζει.
Βράζετε για ένα τέταρτο της ώρας, προσθέτετε τα κρεμμύδια και αφήνετε σε χαμηλή φωτιά για 1 ακόμη ώρα. Όταν βράση η φάβα θα λιώσει.
Την περνάτε από ψιλό τρυπητό και την ξαναβάζετε στη φωτιά. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι, καθώς και το μισό λάδι. Αφήνετε να πάρει μια βράση ακόμα για 10 λεπτά.Βάζετε τη φάβα σε ρηχό μπολ και αφήνετε να κρυώσει.
Γαρνίρετε με το υπόλοιπο λάδι, με ροδέλες λεμονιού και λίγη πάπρικα από πάνω.

                                          ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου