Σάββατο, 3 Μαρτίου 2012

Ζεστό, υγρό κέικ πορτοκαλιού




ΥΛΙΚΑ
650 γραµµ. πορτοκάλια, χωρίς κουκούτσια, πλυµένα
200 γραµµ. βούτυρο, λιωµένο
300 γραµµ. ζάχαρη άχνη
3 αυγά και 1 κρόκος αυγού
100 γραµµ. φουντούκια, αλεσµένα σε σκόνη
200 γραµµ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γραµµ. µπέικιν πάουντερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε µια κατσαρόλα µε άφθονο νερό βράζουµε τα πορτοκάλια (µαζί µε τη φλούδα) µέχρι να µαλακώσουν. Τα στραγγίζουµε και µόλις κρυώσουν τα πολτοποιούµε στο µπλέντερ. Αδειάζουµε τον πουρέ πορτοκαλιού σε ένα µπολ, προσθέτουµε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, τα φουντούκια και, στο τέλος, το αλεύρι και το µπέικιν πάουντερ και τα ανακατεύουµε καλά. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 160οC. Αδειάζουµε το µείγµα σε µια βουτυρωµένη και αλευρωµένη φόρµα του κέικ διαµέτρου 24 εκ. και ψήνουµε για 1 ώρα. Σερβίρουµε το κέικ ζεστό, σκέτο ή µε µία µπάλα παγωτού.
ΚΑΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου