Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012

ΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ


4 τομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες
1 αγγούρι ξεφλουδισμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 σκελίδα σκόρδο
2 φέτες ψωμί του τοστ
40 ml ελαιόλαδο
20 ml ξίδι κόκκινου κρασιού
αλάτι
πιπέρι λευκό

Για το sorbet:
30 γρ. βασιλικό φρέσκο
30 γρ. γλυκόζη
90 γρ. νερό
80 γρ. ζάχαρη
10 γρ. χυμό λεμόνι
10 γρ. χυμό λάιμ


Πλένουμε καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά σ’ ένα μπολ. Προσθέτουμε το ξίδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι το πιπέρι το ψωμί του τοστ και βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες. Πολτοποιούμε το μίγμα και σουρώνουμε. Βάζουμε την ζάχαρη με την γλυκόζη και το νερό στην φωτιά μέχρι να βράσει. Βγάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι και το λάιμ. Τέλος ρίχνουμε τα φύλλα του βασιλικού και πολτοποιούμε. Μεταφέρουμε το μίγμα στην κατάψυξη και αναδεύουμε ανά 30 λεπτά μέχρι να παγώσει καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου