Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2012

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ



Υλικά:
1 πακέτο κανελόνια
3/4 κιλού κιμάς μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτί ντοματάκια
λάδι
αλάτι, πιπέρι
2 κούπες τριμμένο τυρί
1 μικρή κρέμα γάλακτος

Για τη σάλτσα:
1 κουτί χυμό ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο
λάδι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Σωτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι και προσθέτουμε τον κιμά. Αφήνουμε να σωταριστεί καλά και προσθέτουμε τα ντοματάκια, αλάτι, πιπέρι και μισό ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μείνει στεγνός (προαιρετικά βάζουμε και οποιο μυρωδικό μας αρεσει πχ βασιλικό,κανέλα κλπ). Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε μισή κούπα τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο και ετοιμάζουμε την σάλτσα. Σωτάρουμε το σκορδο ψιλοκομμένο στο λάδι και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι και 1,5 ποτηρι νερό. Βράζουμε για λίγο (η σάλτσα πρεπει να ειναι πολύ αραιή).Γεμίζουμε τα κανελόνια με τον κιμά και στρώνουμε σε πυρέξ χωρίς να αφήσουμε κενά.Περιχύνουμε με τη σάλτσα (πρεπει να τα σκεπάζει) και με την κρεμα γάλακτος. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε περιπου 40' στους 180 C. Κατόπιν αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε αλλα 10' να ροδίσουν.

                                                               ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου