Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ


Υλικά (για 4 άτομα)
16 κομμάτια χοιρινή πανσέτα, κομμένα σε μέτριο μεγέθος
1 ώριμη ντομάτα κομμένη σε 4 οριζόντιες φέτες
4 πράσα καθαρισμένα και χοντροκομμένα
1 μέτρια πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
4 φύλλα δάφνης
1 κουτ. γλυκού κόκκινο γλυκό πιπέρι
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι-μαύρο πιπέρι τριμμένο

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τις καλά πλυμένες πανσέτες, τις αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και το κόκκινο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και έπειτα μοιράζουμε 4 πανσέτες ανά πήλινο γιουβετσάκι.
Βάζουμε στο καθένα από 1 φυλλο δαφνης, ένα χοντροκομμενο πράσο, μια φέτα πιπεριά, μια φέτα ντομάτας και μια κουταλιά ελαιόλαδο.
Αλατοπιπερωνουμε ελαφρά, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου.
Ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Σερβίρουμε ζεστό
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου