Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Κρέπες φουντουκιού με βατόμουρα

για 6 άτομα
2 κ.σ. φουντούκια, τριμμένα σε σκόνη
150 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
¼ κ.γλ. κανέλλα
2 κ.σ. ζάχαρη
1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
450 ml γάλα
20 γραμμ. βούτυρο λιωμένο και λίγο για το τηγάνι
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Για τη γέμιση:
500 γραμμ. μυζήθρα γλυκιά
3 κ.σ. μέλι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
250 γραμμ. βατόμουρα
2 κ.σ. Cointreau

Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τα φουντούκια, το αλεύρι, την κανέλα και τη ζάχαρη. Σιγά σιγά ρίχνετε το αυγό και το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς. Τέλος, προσθέτετε το βούτυρο. Αφήνετε το μείγμα να «σταθεί» για λίγο, ενώ φτιάχνετε τη γέμιση. Ανακατεύετε τη μυζήθρα, μία κουταλιά μέλι και το ξύσμα. Λιώνετε λίγο βούτυρο σε ένα τηγάνι για κρέπες και ρίχνετε 2 κ.σ. από το μείγμα για κρέπες. Τις τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά ώσπου να ροδίσουν ελαφρώς. Επαναλαμβάνετε ώσπου να τελειώσει το μείγμα. Γεμίζετε τις κρέπες με 2 κουταλιές από το τυρί και σερβίρετε. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο μέλι με το λικέρ και προσθέτετε τα βατόμουρα. Γαρνίρετε τις κρέπες με τη σος και πασπαλίζετε με λίγη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου