Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Παστίτσιο με λαζάνια και ραγού από αρνάκι

για 4-6 άτομα
250 γραμμ. λαζάνια
800 γραμμ. αρνάκι ψιλοκομμένο
5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 λεμόνια
6 αγκινάρες, κομμένες σε φέτες (σε χυμό από το 1 λεμόνι)
150 γραμμ. ανάμεικτα λαχανικά (καρότα, σέλινο και κρεμμυδάκι), ψιλοκομμένα
3 αυγά
80 γραμμ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Σοτάρετε το αρνάκι στο ελαιόλαδο, προσθέτετε τα ανάμεικτα λαχανικά και, μόλις σοταριστούν και αυτά, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε 2 ποτήρια χλιαρό νερό και αφήνετε να σιγοβράσουν για 25-30 λεπτά. Βγάζετε τις αγκινάρες από τον χυμό του λεμονιού και τις προσθέτετε στην κατσαρόλα με το αρνάκι. Τις αφήνετε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά και, αν χρειάζεται, προσθέτετε λίγο νερό ακόμη. Χτυπάτε τα αυγά με τον χυμό του δεύτερου λεμονιού, προσθέτετε αλατοπίπερο και λίγο από τον ζωμό του κρέατος, μαζί με 60 γραμμ. από την τριμμένη κεφαλογραβιέρα. Βράζετε τα λαζάνια (σύμφωνα με τις οδηγίες τους) σε αλατισμένο νερό, μαζί με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Λαδώνετε ένα ταψάκι και στρώνετε τα λαζάνια, τα χτυπημένα αυγά και το κρέας με τα λαχανικά του, σε διαδοχικές στρώσεις. Στην τελευταία στρώση, σκεπάζετε με λαζάνια και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνετε σε προθερμασμένο, στους 180oC, φούρνο για 30 λεπτά και το ροδίζετε για άλλα 6-10 λεπτά, στους 220oC. Το αφήνετε 5-6 λεπτά προτού το κόψετε και το σερβίρετε ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου