Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012

ΤΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ



Υλικά

1 μεγάλο αυγό
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 κεσεδάκι σπορέλαιο
1 κεσές (200 γραμμ.)γιαούρτι στραγγιστό
3 κ.σ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
όσο σηκώσει, περίπου 600 γραμμ. αλεύρι μαλακό
1 κ.γλ. αλάτι 1 φλ. τσαγ. τρίμματα φέτας
1 φλ. τσαγ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 κεσεδάκι (250 γραμμ.)μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου

Για τη γέμιση
1. Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαργαρίνη, το γιαούρτι, το λάδι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά με σύρμα ή πιρούνι να λιώσουν τα υλικά. Κοσκινίζουμε το μπέικιν με το αλεύρι και λίγο λίγο τα ρίχνουμε στο μίγμα. Ζυμώνουμε έως ότου ή ζύμη να μην κολλάει στα χέρια (όχι πολλή ώρα).
2. Καλύπτουμε τη ζύμη και την αφήνουμε για 20΄ στο ψυγείο να παγώσει. Κατόπιν τη χωρίζουμε σε 35 ή 40 μπαλάκια.
3. Πιέζουμε ένα ένα κομμάτι ζύμης ανάμεσα στις παλάμες μας να γίνει πλακέ. Βάζουμε μέσα λίγη γέμιση και το κλείνουμε σε μισοφέγγαρο. Πατάμε καλά την ένωση με ένα πιρούνι.
4. Αραδιάζουμε τα πιτάκια σε λαδωμένη λαμαρίνα και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170° C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 30΄, μέχρις ότου να ροδίσουν καλά.
μερίδες 40
Χρόνος Προετοιμασίας 25 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά



































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου