Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΠΑΣΤΙΤΣΑΔΑ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ

















για 4-5 άτομα

1.500 γρ. μοσχάρι (ποντίκι), κομμένο σε μικρές μερίδες

500 γρ. μακαρόνια, χοντρά

1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο

2-3 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες

3 κρεμμύδια ξερά, σε κυβάκια

1 ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί

3-4 ξυλαράκια κανέλλας

4-5 γαρύφαλλα, ολόκληρα

1 κιλό ντομάτες, ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες

1 κ.σ. πελτέ

½ ποτήρι κρασιού ξίδι

1 κ.γ. κοφτό κανέλλα, τριμμένη

1 κ.γ. κοφτό γαρύφαλλο, τριμμένο

1 κ.σ. κοφτή κόκκινο πιπέρι

κεφαλοτύρι, τριμμένο






Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά το λάδι και τσιγαρίζουμε τα σκόρδα, μαζί με τα κρεμμύδια για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε το κρέας και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για άλλα 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τα ξυλαράκια κανέλλας, τα ολόκληρα γαρύφαλλα, τις ντομάτες, τον πελτέ, νερό όσο να καλύψει το φαγητό, σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 40-45 λεπτά. Μόλις το κρέας είναι έτοιμο, το βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε στην άκρη. Προσθέτουμε περίπου 8 ποτήρια νερό στην κατσαρόλα. Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε ώστε να μην κολλήσουν. Όταν είναι σχεδόν βρασμένα τα ζυμαρικά, προσθέτουμε το κρέας και ανακατεύουμε κουνώντας κυκλικά την κατσαρόλα. Μόλις το φαγητό χυλώσει, το αποσύρουμε από τη φωτιά.














































































Σερβίρισμα: Πασπαλίζουμε μια μεγάλη πιατέλα με το τριμμένο γαρύφαλλο, την κανέλλα και λίγο κεφαλοτύρι. Στρώνουμε την παστιτσάδα και πασπαλίζουμε ξανά με γαρύφαλλο, κανέλλα και κεφαλοτύρι. Τρώγεται ζεστό.



Αν τα μακαρόνια δεν έχουν βράσει, προσθέτουμε λίγο επιπλέον ζεστό νερό.
 Η συνταγή γίνεται επίσης με κόκορα, αλλά μ

όνο με χοντρό μακαρόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου