Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012

Τορτίγιες με φρέσκο σπανάκι και καπνιστό ζαμπόν γαλοπούλας


Υλικά
  • 4 τορτίγιες
  • 4 φλιτζάνια φύλλα από σπανάκι πλυμένα και στραγγισμένα
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 8 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
  • 8 φέτες καπνιστό ζαμπόν γαλοπούλας
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • λίγο σκόρδο σε σκόνη

Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα φύλλα από σπανάκι με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ελαιόλαδο και περίπου ½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη.
  2. Βάζετε τις τορτίγιες να ζεσταθούν για λίγο, μία-μία σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Αλείφετε την κάθε μία με 2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα και πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  3. Στη συνέχεια βάζετε περίπου ένα φλιτζάνι από το μίγμα με το σπανάκι και από πάνω 2 φέτες ζαμπόν γαλοπούλας. Τις τυλίγετε και σερβίρετε με δροσερή σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου