Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ


Υλικά 

1 ποτήρι βούτυρο λιωμένο ( Η μαργαρίνη)

2 φλιτζάνια νισεστέ

1 κιλό ζάχαρη ( 3 φλιτζάνια)

4 φλιτζάνια νερό

1 φλιτζανι καρύδια ή αμύγδαλα αποφλοιωμένα και  καβουρδισμένα


Προετοιμασία
 

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, το νισεστέ το νερό και τα δυο φλιτζάνια ζάχαρη ανακατεύοντας  συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα να μην μας κολλήσει.
Όταν έχουμε ένα ωραίο πηχτό  μείγμα ( έχει αρχίσει να ξεκολλάει από τα πλαϊνά της κατσαρόλας)  προσθέτουμε τα αμύγδαλα ανακατεύουμε και βάζουμε τον χαλβά μας σε ένα ταψί η πυρέξ και ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη από πάνω.
Τον βάζουμε στο γκριλ μέχρι η ζάχαρη να καραμελώσει και να έχουμε μία ωραία κρούστα.
Τον αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 3 ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου