Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ




Υλικά
1 κιλό μοσχάρι
1 μικρή κόκκινη πιπεριά
1 μικρή κίτρινη πιπεριά
1 μικρή πορτοκαλί πιπεριά
1 μικρή πράσινη πιπεριά
1 μεγάλο κρεμμύδι 
2 φύλλα δάφνης
200 γρ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
1 ποτήρι του κρασιού λάδι
1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
1 κιλό ώριμες ντομάτες
2-3 καρότα (προαιρετικά)
1-2 ξύλα κανέλας
2-3 καρφιά γαρίφαλο
λίγο αλάτι


Εκτέλεση
Βράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει (για μισή ώρα περίπου) και το στραγγίζουμε καλά.Κόβουμε τις ντομάτες σε κύβους, τα καρότα, τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε ροδέλες και τις ελιές.Βάζουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και μόλις κάψει τσιγαρίζουμε το κρέας, προσθέτουμε το κρασί, τις ντομάτες, τις ελιές, τα καρότα, το αλάτι, το γαρίφαλο, τη δάφνη, την κανέλα και τέλος τις πιπεριές με το κρεμμύδι.Αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει (30-40 λεπτά περίπου) χωρίς να το ανακατεύουμε για να μην “σπάσει” το κρέας.
                                               Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου