Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ




Υλικά
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι,τριμμένο στον τρίφτη
2 φέτες μπαγιάρικο ψωμί,μουσκεμένο με νερό
1 αυγό
3/4 φλυτζανιού λάδι
1 κουτ. του γλυκού ξίδι
μισό ματσάκι μαιντανό ή δυόσμο
κύμινο
αλάτι,πιπέρι
αλεύρι για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα
1 κουτί χυμό ντομάτας
1/2 ποτήρι νερό
λίγο μαιντανό ή δυόσμο
λάδι
αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε τον κιμά με όλα τα υλικά.Κατά τη διάρκεια του ζυμώματος,βρέχουμε τα χέρια μας με νερό, μέχρι να μην κολλάει ο κιμάς.Φτιάχνουμε τους κεφτέδες,
και τους τηγανίζουμε,αφού πρώτα τους αλευρώσουμε.Σε ένα άλλο τηγάνι,προσθέτουμε όλα τα υλικά της σάλτσας,όταν δέσει η σάλτσα,βάζουμε μέσα τους κεφτέδες και τους αφήνουμε λίγο μέχρι να δέσουν με τη σάλτσα.

                                                               Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου