Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Βασιλόπιτα






πέντε αυγά
400 γραμμάρια ζάχαρη
1/4 βούτυρο Κερκύρας ή μαργαρίνη σοφτ
1 και 1/2 γιαουρτάκι αγελάδος
τέσσερις βανίλιες
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
ένα κουταλάκι του γλυκού μπέκιν
ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα
ένα φλιτζάνι καρύδια αλεσμένα

Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη,προσθέτουμε τα αυγά και ένα ένα τα υπόλοιπα υλικά,αφήνοντας το αλεύρι και τα καρύδια για το τέλος.
Τοποθετούμε το μείγμα σε ταψί nο 30,ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 C για 45'-50'.Αφού κρυώσει γαρνίρουμε με ζάχαρη άχνη ή λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα.

                                                                                                                        Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου