Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ


ΥΛΙΚΑ
800 γραμμ. μέτριες ή μικρές πατάτες για φούρνο
5 αγκινάρες
χυμός από 1 λεμόνι (για τις αγκινάρες)
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 φινόκιο, κομμένο σε ροδέλες
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
200 γραμμ. κρεμμυδάκια για στιφάδο
1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί ή ρακή ή ούζο
χυμός από 1 λεμόνι
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα 2 ή 4, ανάλογα με το μέγεθος. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και κρατάμε τα κοτσανάκια στην άκρη. Κόβουμε τις καρδιές στη μέση. Κρατάμε τις αγκινάρες και τα κοτσανάκια τους σε νερό με λεμόνι για να μη μας μαυρίσουν. Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πατάτες με το φινόκιο και τα κρεμμυδάκια του στιφάδου μέχρι να ροδίσουν. Σβήνουμε με το αλκοόλ, προσθέτουμε τις αγκινάρες, τα κρεμμυδάκια, αλατοπίπερο και τον χυμό του λεμονιού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοψήνουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Γίνονται πιο νόστιμες αν «κρατάνε» λίγο και δεν λιώνουν. Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και τον δυόσμο, αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά το φαγητό στη φωτιά και σερβίρουμε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου