Υλικά
1 δόση σπιτικό φύλλο για αλμυρές πίτες
1 μεγάλο κουτί μανιτάρια ψιλοκομμένα ή 400 γρ. φρέσκα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλη πιπεριά ψιλοκομμένη
7 φέτες μπέϊκον ή ζαμπόν καπνιστό ψιλοκομμένο
πιπέρι & αλάτι
1/2 φλ. κρασί λευκό
1 κουτί (250 με 300 ml) κρέμα γάλακτος με 3 κουταλιές αλεύρι
3 κούπες τριμμένο κεφαλοτύρι
Εκτέλεση
- Φτιάξτε κανονικά τη ζύμη του φύλλου κι αφήστε στο ψυγείο
- Σε κατσαρολίτσα βάλτε ελαιόλαδο και σωτάρετε καλά κρεμμύδι, μανιτάρια, πιπεριά
- Σβήστε με το κρασί κι αφήστε να βράσουν λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ
- Ανακατέψτε την κρέμα με το αλεύρι και ρίξτε τη στην κατσαρόλα
- Ανακατέψτε τα όλα
- Βγάλτε από τη φωτιά, αφήστε να κρυώσουν κι ανακατέψτε το τυρί
- Ανοίξτε το 1 φύλλο για το στρώσιμο στο ταψί μεγαλύτερο από το άλλο
- Στρώστε το σε λαδωμένο ταψάκι
- Αδειάστε τη γέμιση
- Καλύψτε με το άλλο φύλλο
- Χαράξτε την πίτα
- Αλείψτε με κροκάδι αραιωμένο με λίγο νερό
- Ραντίστε με νερό και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμων μέχρι να ροδίσει
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου