Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Μανιταρόπιτα




Υλικά
1 δόση σπιτικό φύλλο για αλμυρές πίτες
 1 μεγάλο κουτί μανιτάρια ψιλοκομμένα ή 400 γρ. φρέσκα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλη πιπεριά ψιλοκομμένη
7 φέτες μπέϊκον ή ζαμπόν καπνιστό ψιλοκομμένο
πιπέρι & αλάτι
1/2 φλ. κρασί λευκό
1 κουτί (250 με 300 ml) κρέμα γάλακτος με 3 κουταλιές αλεύρι
3 κούπες τριμμένο κεφαλοτύρι 


Εκτέλεση 

  1. Φτιάξτε κανονικά τη ζύμη του φύλλου κι αφήστε στο ψυγείο
  2. Σε κατσαρολίτσα βάλτε ελαιόλαδο και σωτάρετε καλά κρεμμύδι, μανιτάρια, πιπεριά
  3. Σβήστε με το κρασί κι αφήστε να βράσουν λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ
  4. Ανακατέψτε την κρέμα με το αλεύρι και ρίξτε τη στην κατσαρόλα
  5. Ανακατέψτε τα όλα 
  6. Βγάλτε από τη φωτιά, αφήστε να κρυώσουν κι ανακατέψτε το τυρί
  7. Ανοίξτε το 1 φύλλο για το στρώσιμο στο ταψί μεγαλύτερο από το άλλο
  8. Στρώστε το σε λαδωμένο ταψάκι 
  9. Αδειάστε τη γέμιση 
  10. Καλύψτε με το άλλο φύλλο 
  11. Χαράξτε την πίτα 
  12. Αλείψτε με κροκάδι αραιωμένο με λίγο νερό 
  13. Ραντίστε με νερό και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμων μέχρι να ροδίσει

                                                              Καλή επιτυχία!  


     


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου