Υλικά
1 φλυτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλυτζάνι του τσαγιού γιαούρτι
2 αυγά
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη φλούδα λεμονιού
2 δόσεις βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού καλαμποκέλαιο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
1 κιλό φρούτα ψιλοκομμένα (μπανάνες, ροδάκινα, αχλάδια κ.λ.π.)
1 φλυτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλυτζάνι του τσαγιού γιαούρτι
2 αυγά
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη φλούδα λεμονιού
2 δόσεις βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού καλαμποκέλαιο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
1 κιλό φρούτα ψιλοκομμένα (μπανάνες, ροδάκινα, αχλάδια κ.λ.π.)
λάδι για το τηγάνισμα
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γιαούρτι,το καλαμποκέλαιο, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού.Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε, μέχρι το μείγμα να γίνει ένας λείος χυλός.Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε αρκετό λάδι και το ζεσταίνουμε.Περνάμε τα φρούτα στο κουρκούτι και ρίχνουμε στο ζεστό λάδι 3-4 κομμάτια κάθε φορά. Τηγανίζουμε τις τηγανίτες με φρούτα 3 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.Τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και έπειτα τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.Σερβίρονται ζεστές.
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου