ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
Υλικά
1 κιλό κολοκυθάκια
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
1 αυγό
1 φλιτζάνι του τσαγιού φρυγανιά
3/4 φλιτζανιού του τσαγιού κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα
1/2 ματσάκι δυόσμο ή μαϊντανό
αλεύρι (για το αλεύρωμα)
αλάτι-πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Υλικά
1 κιλό κολοκυθάκια
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
1 αυγό
1 φλιτζάνι του τσαγιού φρυγανιά
3/4 φλιτζανιού του τσαγιού κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα
1/2 ματσάκι δυόσμο ή μαϊντανό
αλεύρι (για το αλεύρωμα)
αλάτι-πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στη χοντρή πλευρά του τρίφτη.Τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.Στη συνέχεια, τα στύβουμε μέσα στις παλάμες μας και τα ρίχνουμε σ' ένα βαθύ μπολ.Τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη, το στύβουμε και το βάζουμε στο μπολ με τα κολοκυθάκια.Προσθέτουμε το αυγό, το τυρί, το δυόσμο ή το μαϊντανό, τη φρυγανιά αλάτι και λίγο πιπέρι.Ανακατεύουμε με τα χέρια μας, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Εάν το μείγμα δεν είναι αρκετά σφιχτό, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη ακόμα φρυγανιά.
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου