Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012

ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ










ΥΛΙΚΑ
• 2 μικρά κοτόπουλα κομμένα στα τέσσερα
• 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
• 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
• 1 μακριά πιπεριά κόκκινη και 1 πράσινη, κομμένες σε κρίκους
• 1 καυτερή πιπεριά κομμένη σε τρία κομμάτια
• 1 κουτί (400 γρ.) ντοματάκια περασμένα από σίτα
• 2 κουταλιές ντομάτα πελτέ
• 1 κούπα ζωμό κότας
• 1 κούπα κρασί κόκκινο ξερό
• αλάτι
• πιπέρι
• 1 κουτί (250 γρ.) μανιτάρια κομμένα σε φέτες
• 1 κουτί (250 γρ.) καλαμπόκι
• 4 κουταλιές γιαούρτι σακούλας ή ξινή κρέμα γάλακτος
• 1/4 κούπας λάδι
• 1/4 κούπας βούτυρο ή μαργαρίνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τηγανίστε στο βούτυρο και στο λάδι τα κομμάτια από τα κοτόπουλα απ' όλες τις πλευρές. Βγάλτε τα και τοποθετήστε τα σε κατσαρόλα πυρέξ. Στο ίδιο βούτυρο, σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές. Προσθέστε τα ντοματάκια, τον πελτέ, το ζωμό κότας, το κρασί, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνετε μ' αυτό το κοτόπουλο, σκεπάστε και βράστε το σε φούρνο 175 βαθμούς Κελσίου, για 1 ώρα. Αφήστε το κοτόπουλο να κρυώσει μέσα στο ζουμί. Μπορείτε να ετοιμάσετε το φαγητό ως το στάδιο αυτό, από την προηγούμενη. Το κοτόπουλο γίνεται πραγματικά πιο νόστιμο, αν το αφήσετε όλη τη νύχτα στο ψυγείο, μέσα στο ζουμί. Βγάλτε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τοποθετήστε τα στο σκεύος με το οποίο θα τα σερβίρετε. Βάλτε το ζουμί να βράσει, έως ότου δέσει. Ρίξτε τα μανιτάρια και βράστε τα για 5'. Προσθέστε το γιαούρτι κι ανακατέψτε καλά. Περιχύνετε με τη σάλτσα αυτή το κοτόπουλο και γαρνίρετε με καλαμπόκι σοταρισμένο.Πριν σερβίρετε, πασπαλίστε με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
                                                                              Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου