Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΕΚΑΚΙΑ-CUPCAKES






Υλικά
300 γραμμ. αλεύρι 
2 1/2 κουτ.γλ.μπέικιν πάουντερ  
1 πρέζα  αλάτι
Σκόνη κακάο: 75 γρ.
330 γραμμ.ζάχαρη
Ξινόγαλο: 430 ml (1 3/4 κούπες)
Λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη: 125 γρ.
Ελαφρά χτυπημένα 2 μεγάλα αυγά
Ψιλοκομμένα ξερά κεράσια: 100 γρ. (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζετε σε 2 ταψάκια για μάφιν, των 12 θέσεων το καθένα, χαρτάκια ψησίματος.Σε μεγάλο μπολ, κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι, τη μπέικιν, το αλάτι και το κακάο. Προσθέτετε και την ζάχαρη και ανακατεύετε.Προσθέτετε στο μείγμα με το αλεύρι, τα αυγά, το βούτυρο και το ξινόγαλο. Ανακατεύετε, ίσα ίσα να αναμειχθούν. Προσθέτετε αν θέλετε και τα κεράσια και ανακατεύετε απαλά.Μοιράζετε τη ζύμη στο ταψάκια και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 25 περίπου λεπτά (δοκιμάζετε με μια οδοντογλυφίδα αν έχουν ψηθεί).Βγάζετε τα μάφιν από το φούρνο, τα αφήνετε 5 λεπτά μέσα στα ταψάκια και στη συνέχεια τα βγάζετε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου