Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΗΛΟ




Υλικά
1,5 κιλό κόκκινα μήλα
650 γραμμ.ζάχαρη 
1/4 κούπας νερό

Eκτάλαση
Καθαρίζετε τα μήλα, τα κόβετε σε φέτες και αφαιρείτε τα κουκούτσια. Τα ζυγίζετε και τα βάζετε σε κατσαρόλα, μαζί με το νερό.Υπολογίζετε για κάθε 500 γρ. καθαρισμένα μήλα, 300 γρ. ζάχαρη (π.χ. για 1 κιλό μήλα χρειαζόμαστε 600 γρ. ζάχαρη). Βάζετε και την ζάχαρη στην κατσαρόλα και τη βάζετε στην φωτιά.Σιγοβράζετε μέχρι τα μήλα να μαλακώσουν καλά. Τότε τα λιώνετε με μπλέντερ ή τα περνάτε από το μήλο των λαχανικών.Τα ξαναβάζετε στην κατσαρόλα και συνεχίζετε το βράσιμο, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα (με θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής στους 101 βαθμούς).Θέλει το δεύτερο αυτό βράσιμο προσοχή, γιατί η μαρμελάδα είναι πολύ πηχτή και πιτσιλάει.Γι' αυτό και χρειάζεται να την ανακατεύετε πολύ τακτικά και με προσοχή για να μην κολλήσει στην κατσαρόλα.
Όταν η μαρμελάδα ετοιμαστεί, την μοιράζετε αμέσως σε αποστειρωμένα βάζα. Τα κλείνετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. Τα φυλάτε σε δροσερό σκοτεινό μέρος για 3 - 4 εβδομάδες. Μετά το άνοιγμα τα φυλάτε στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου