Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

ΣΑΛΑΤΑ ΡΟΚΑ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΥΤΟ





ΥΛΙΚΑ
2 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο
1/2 κουταλάκι μουστάρδα ντιζόν
6 κουταλιές λάδι
1 ματσάκι ρόκα
6 σύκα αποξηραμένα
6 φέτες προσούτο
100 γρ. παρμεζάνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύετε το ξύδι την μουστάρδα και προσθέτετε λίγο λίγο το λάδι χτυπώντας να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα. Πλένουμε την ρόκα και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Κόβουμε κάθε σύκο σε οκτώ φέτες και την παρμεζάνα σε λεπτές φλούδες. Σε ένα μπολ βάζουμε την ρόκα και την ανακατεύουμε με το μισό μίγμα του ξυδιού. Τοποθετούμε από πάνω τις φέτες των συκών, το προσούτο, την παρμεζάνα και περιχύνουμε λίγο πριν σερβίρουμε με το υπόλοιπο μίγμα ξυδιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου