Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ


Υλικά:
4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 φλ. βούτυρο
1 φλ. ζάχαρη
5 αβγά ελαφρά χτυπημένα και 1 κρόκο για το άλειμμα
1 κουτ. κοφτή μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες

Εκτέλεση:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.Σε λεκάνη δουλεύουμε το βούτυρο κυκλικά με το χέρι, 10’ περίπου, μέχρι να ασπρίσει.Προσθέτουμε τη ζάχαρη και δουλεύουμε γρήγορα να ενσωματωθεί, ρίχνουμε τα αβγά και τις βανίλιεςΡίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά, ζυμώνοντας με το χέρι μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιογενή ζύμη.Τη βάζουμε σε καθαρό σκεύος, την σκεπάζουμε με σελοφάν και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30’.Την ξαναζυμώνουμε και τη χωρίζουμε σε μεγάλα κομμάτια.Ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε φύλλο πάχους 1 ½ εκατοστού.Τα κόβουμε σε διαφορα σχήματα.Τα βάζουμε σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί, τα αλείφουμε με τον κρόκο και ψήνουμε στους 1800 C, για 20’-25’
                                                                           ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου