Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012

ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ




ΖΥΜΗ
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
λίγο αλάτι
1 κουταλάκι baking powder
105 γρ. βούτυρο ανάλατο (λιωμένο)
1/2 ποτήρι χλιαρό νερό

ΚΡΕΜΑ
1 κουτί γάλα εβαπορέ (410 γρ.)
1 λίτρο γάλα φρέσκο
235 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
3 1/2 κουταλιές σούπας corn flour
2 κουταλιές αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder και το αλάτι.
Ανοίγουμε μια λακουβίτσα και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.
Ανακατεύουμε με τα δάχτυλα μέχρι το αλεύρι να απορροφήσει όλο το βούτυρο και προσθέτουμε το νερό.
Ζυμώνουμε πετυχαίνοντας μια ζύμη μαλακιά και αφράτη.
Διαλύουμε το corn flour και το αλεύρι σε 1/2 ποτήρι γάλα (από το 1 λίτρο) και το υπόλοιπο γάλα (μαζί με το εβαπορέ) το βάζουμε σε κατσαρόλα να ζεσταθεί (όχι να κάψει).
Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το διαλυμένο corn flour, τη βανίλια και λίγο από το ζεστό γάλα. Ρίχνουμε το μείγμα στη κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα μας.
Μοιράζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε δύο φύλλα. Βάζουμε σε πυρέξ το ένα φύλλο να καλύπτει καλά τη βάση και τα πλευρά, ρίχνουμε τη κρέμα και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο. Τρυπάμε ελαφρά με πιρούνι σε 5-6 σημεία και αλείφουμε με κρόκο αυγού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC (πάνω και κάτω αντίσταση) για 1 ώρα περίπου.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

                                                                 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου