Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Κέικ μήλου με σάλτσα κόκκινης μαρμελάδας



ΥΛΙΚΑ


3 Αυγά
130γρ. ζάχαρη άχνη
100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ξύσμα από ένα λεμόνι
3 μέτρια μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
150γρ. μαρμελάδα
1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού


ΕΚΤΕΚΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και αντιστάσεις
Στρώνουμε μια φόρμα (20εκ διαμέτρου) με χαρτί ψησίματος.
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια σε δυο διαφορετικά μπολ.

Χτυπάμε τα ασπράδια με το μίξερ προσθέτοντας κουταλιά κουταλιά τη μισή ζάχαρη μέχρι να πάρουμε μια πολύ σφιχτή μαρέγκα.
Στο μπολ με τους κρόκους προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια μους. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.
Με μια σπάτουλα σιλικόνης αναμιγνύουμε την μαρέγκα με το μείγμα των κρόκων προσθέτοντας εναλλάξ το αλεύρι και τα μήλα και συνεχίζοντας την ανάδευση αναδιπλώνοντας.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 40- 45 λεπτά μέχρι το γλυκό μας να πάρει ένα χρυσοκίτρινο χρώμα.Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα με το χυμό του λεμονιού και σερβίρουμε πάνω από το γλυκό μας.

Μαρμελάδα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια σας αρέσει, νομίζω ότι ταιριάζει με φράουλακεράσιφρούτα του δάσους ή ότι άλλο τραβάει η όρεξη σας.
  
                                                     ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου