Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

cheese cake με μπανάνα και καραμέλα



ΥΛΙΚΑ



Για τη βάση
250 γρ.μπισκότα πτι-μπέρ ή άλλα
50 γρ. βούτυρο

Για την κρέμα
600 γρ. τυρί κρέμα
150 γρ.κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
75 γρ. ζάχαρη άχνη
4 αυγά
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
125 γρ. σκληρές καραμέλες βουτύρου
2 ώριμες μπανάνες ξεφλουδισμένες
2 βανίλιες

Για την καραμέλα βουτύρου
125 γρ. σκληρές καραμέλες βουτύρου
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλέθουμε τα μπισκότα στο multi, λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στα μπισκότα. Ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι (22 εκ.περίπου) με αποσπώμενο τοίχωμα και στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Πιέζουμε να απλωθεί ομοιόμορφα στη βάση και λίγο στα τοιχώματα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 5 λεπτά.
Ετοιμάζουμε την κρέμα, χτυπάμε μέσα σε μπόλ το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη, προσθέτουμε βαθμιαία την κρέμα γάλακτος και τα αυγά ένα-ένα ανακατεύοντας καλά.
Εν τω μεταξύ πολτοποιούμε τις μπανάνες σε ένα πιάτο με το χυμό του λεμονιού και τεμαχίζουμε τις καραμέλες στο multi.
Ενσωματώνουμε τις μπανάνες και τις καραμέλες στο μείγμα με το τυρί μαζί με τις βανίλιες.
Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από τη βάση του μπισκότου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 50-60 λεπτά. Σβήνουμε το φούρνο ανοίγουμε λίγο την πόρτα και αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο φούρνο για 1 ώρα.
Κατόπιν τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει εντελώς.
Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, λιώνουμε τα 125 γρ. καραμέλες σε ένα κατσαρολάκι μαζί με 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος σε χαμηλή φωτιά.
Διακοσμούμε με λεπτές γραμμές καραμέλας και σερβίρουμε.
 
                                                                                    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου