Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ




Υλικά
1,5 κιλό μοσχαράκι, κομμένο σε μερίδες
1,5 κιλό τσακώνικες μελιτζάνες,κομμένες σε ροδέλες
2 μεγάλα κρεμμύδια,ψιλοκομμένα
7-8 σκελίδες σκόρδο,ψιλοκομμένες
αρκετό μαϊντανό,ψιλοκομμένο
4-5 ώριμες ντομάτες ή 1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 κουταλιά πελτέ,διαλυμένη σε λίγο νερό
αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση
Αφού ξεπικρίσουν οι μελιτζάνες,τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις τηγανίζουμε σε λάδι, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν λίγο.
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.Έπειτα προσθέτουμε το κρέας και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει.Στο τέλος προσθέτουμε τις ντομάτες πολύ ψιλοκομμένες,τον πελτέ,αλάτι, πιπέρι και νερό μέχρι να σκεπάζει το φαγητό.
Μισή ώρα πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

                                                    Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου