Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Σνίτσελ ρολά με σάλτσα ντομάτας





Υλικά

6 μοσχαρίσια σνίτσελ περίπου 100 γρ. το καθένα
12 λεπτές φέτες προσούτο
1 κούπα τριμμένη μοτσαρέλα
80 γρ. αντσούγιες κονσέρβα σε λάδι
2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι τριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές λάδι
1/3 φλιτζανιού ξηρό άσπρο κρασί
1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτα μπουκαλιού
1 κουταλάκι κάππαρη
1 κουταλιά κομμένο φρέσκο μαϊντανό


Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C.Βάζουμε τα σνίτσελ ανάμεσα σε δυο φύλλα διαφανούς μεμβράνης και με τον πλάστη τα πιέζουμε για να αποκτήσουν ομοιόμορφο πάχος (περίπου μισό εκ.), προσέχοντας να μη σπάσουμε το κρέας.
Βάζουμε 2 φέτες προσούτο σε κάθε σνίτσελ, ρίχνουμε 2 κουτάλια τυρί πάνω στο προσούτο και προσθέστε 3 αντσούγιες.Τυλίγουμε τα σνίτσελ και τα δένουμε με σπάγκο σε κανονικά διαστήματα για να διατηρήσουν το σχήμα τους κατά το μαγείρεμα.Ανακατεύουμε το αλεύρι και το πιπέρι σε μια λαδόκολλα.
Αλευρώνουμε ελαφρά το κρέας και το τινάζουμε να φύγει το περισσευούμενο αλεύρι. Καίμε το λάδι σε ένα τηγάνι, τηγανίζουμε το κρέας σε μέτρια φωτιά ώσπου να ροδίσει καλά παντού και το βάζουμε σε ένα ρηχό ταψί.
Προσθέστε το άσπρο κρασί, το ζωμό, τη σάλτσα και την κάππαρη στο τηγάνι και αφήνουμε να πάρουν βράση.
Ρίχνουμε τη σάλτσα στο κρέας, σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε για 35 λεπτά.
Αφαιρούμε τους σπάγκους και σερβίρουμε με μαϊντανό.
                                                   Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου