Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Εύκολο μιλφέιγ




Υλικά

 3 ποτήρια γάλα
 5 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
 1 φλυτζάνι ζάχαρη
 1 κουτί σαντιγύ (π.χ Garni ή Ermol)
2 πακέτα σφολιατίνια κομμένα κατά μήκος
1 πακέτο μαργαρίνη
λίγο ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το κορν φλάουρ και 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη. Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνουν κρέμα.Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα και βάζουμε το ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά).
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με το υπόλοιπο 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε και την κρέμα στο μίγμα.Στρώνουμε σε ένα πυρέξ σφολιατίνια και ρίχνουμε τη μισή κρέμα. Από πάνω στρώνουμε και δεύτερη σειρά και βάζουμε πάνω την υπόλοιπη κρέμα.Στρώνουμε την τελευταία στρώση από σφολιατίνια (αφήνουμε 2 - 3) και από πάνω βάζουμε τη σαντιγύ (που έχουμε φτιάξει σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο κουτί).Τρίβουμε με τα χέρια μας τα 2 - 3 σφολιατίνια πάνω από τη σαντιγύ και πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.Το βάζουμε στο ψυγείο 2 - 3 ώρες πριν το σερβίρουμε.                                                      ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου