Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΓΙΩΤΑΣ




Υλικά
1 κιλό αλεύρι κίτρινο ψιλό,για ψωμί
20 γραμμάρια μαγιά
20 γραμμάρια αλάτι
50 γραμμάρια λάδι
550 γραμμάρια νερό-χλιαρό

Εκτέλεση
Σε 100 γραμμάρια χλιαρό νερό,προσθέτουμε 100 γραμμάρια αλεύρι και ανακατεύουμε δημιουργώντας ένα χυλό. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος για μία ώρα.Έπειτα προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό,το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας.Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη,την τοποθετούμε σε ταψάκια ή φόρμες και την αφήνουμε σκεπασμένη για μία ώρα να ξεκουραστεί.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα περίπου στους 200 βαθμούς.
                                                                                Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου