Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

ΕΚΜΕΚ ΚΑΤΑΪΦΙ


ΥΛΙΚΑ
1/2 φλυτζάνι βούτυρο
2 1/2 φλυτζάνια κρέμα γάλακτος
2 βανίλιες
1 ξυλάκι κανέλλα
2 1/2 φλυτζάνια γάλα
3 γαρύφαλλα
1 φλυτζάνι αλεύρι μαλακό
φλούδα από λεμόνι
2 αυγά
1/2 φλυτζάνι νερό για το σιρόπι
3/4 φλυτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά ζάχαρη
150 γρ. καταϊφι
3/4 φλυτζάνι ζάχαρη για το σιρόπι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Βάζετε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη και τα αυγά.Προσθέτετε το αλεύρι και λίγο - λίγο το γάλα.Τοποθετείτε στη φωτιά την κατσαρόλα και ανακατεύετε μέχρι να πάρει βράση.Όταν πήξει αποσύρετε από την φωτιά.Προσθέτετε την βανίλια.Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.Βουτυρώνετε ένα ταψί και στρώνετε το καταϊφι.Ψήνετε στους 180 C μέχρι να ροδοκοκκινήσει. Εν τω μεταξύ βράζετε σε μία άλλη κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη με τα μυρωδικά να φτιάξετε το σιρόπι.Αφαιρείτε τα μυρωδικά και σιροπιάζετε το καταϊφι .Στρώνετε την κρέμα από πάνω από το καταϊφι.Βάζετε το ταψί στο ψυγείο να κρυώσει.Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη να γίνει σαντιγύ.Απλώνετε την σαντιγύ πάνω από την παγωμένη κρέμα και σερβίρετε
                                    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου