Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ



Υλικά
κολοκυθάκια
500 γραμ.κιμάς μοσχαρίσιος
1 φλιτζ. του τσαγιού ρύζι
1 μεγάλο κρεμμύδι,ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθο
,ψιλοκομμένο 
125-150γρ βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
1 αυγό
1 λεμόνι

Εκτέλεση

Ξύνουμε τα κολοκυθάκια εξωτερικά,με μαχαίρι
και βγάζουμε τη σάρκα τους με το πίσω μέρος ενός κουταλιού του γλυκού.
Σε ενα μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι,τον άνηθο,το ρύζι,το αλάτι και το πιπερι και ζυμώνουμε.Γεμίζουμε με τον κιμά τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι να σοταριστούν με το βούτυρο,αλατοπιπερώνουμε.Στη συνέχεια, προσθέτουμε νερό,έως ότου καλυφθούν τα κολοκυθάκια.Τα ψήνουμε για περιπου 50-60 λεπτα μεχρι να δέσει το ζουμί τους.Λίγο πριν τα σβήσουμε, ετοιμάζουμε το αυγολέμονο και τα περιχύνουμε με αυτό.
Περιμένουμε να παρει μια βράση,2 λεπτά περίπου και το φαγητό μας είναι έτοιμο.
                                                       Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου