Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

ΚΕΙΚ ΑΛΜΥΡΟ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ



Υλικά
1/2 φλ. καλαμποκέλαιο
2/3 του φλ. γιούρτι
2 φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 φλ. ζαμπόν ή σαλάμι σε κομματάκια
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.γλ. μπέϊκιν πάουντερ
3 αυγά χωριστά κρόκοι και ασπράδια
ψιλοκομμένη πράσινη και κόκκινη πιπεριά-προαιρετικά
πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά με τα 3 κροκάδια.Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα (προσθέτουμε λίγες σταγόνες λεμόνι για να δέσει) και την προσθέτουμε απαλά με τα υπόλοιπα υλικά.Βουτυρώνουμε 1 φόρμα με τρύπα στο κέντρο και πασπαλίζουμε με την πιπεριά. Ψήνουμε στο φούρνο στους 175 βαθμούς για 40-45 λεπτά.Το βγάζουμε αμέσως από τη φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει σε μια σχάρα.Όταν κρυώσει το φυλάμε σε πλαστική μεμβράνη για να μην στεγνώσει.
                                                                          ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου