Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΑ ΓΛΕΙΦΙΤΖΟΥΡΙΑ





Υλικά
ζάχαρη 500 γρ.
νερό 200 γρ.
γλυκόζη 200 γρ.
χρώματα ζαχαροπλαστικής          

Εκτέλεση

Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάλτε τη ζάχαρη, το νερό, τη γλυκόζη και λίγες σταγόνες από το χρώμα της αρεσκείας σας. Ανακατέψτε πολύ λίγο και βάλτε τα στη φωτιά να βράσουν χωρίς να τα ανακατέψετε άλλο.Παίρνετε μ’ ένα κουταλάκι λίγη από την καραμέλα που βράζει και την ρίχνετε σε ένα ποτήρι κρύο νερό. Αν δείτε ότι η καραμέλα έχει κρυσταλλώσει και είναι αρκετά σκληρή αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε για 1 μόνο λεπτό. Σε μία αντικολλητική λαδόκολλα ρίχνετε με ένα κουτάλι μια ποσότητα από την καραμέλα,η οποία απλώνεται μόνη της και παίρνει στρογγυλό σχήμα (Το μέγεθος εξαρτάται από την ποσότητα που θα ρίξετε). Αμέσως πιέζετε στο κέντρο τα καλαμάκια και αν θέλετε προσθέτετε μικρά καραμελάκια ή πολύχρωμη τρούφα .Αφήνετε να κρυώσουν καλά και με τη βοήθεια ενός μαχαιριού τα ξεκολλάτε με προσοχή από τη λαδόκολλα.
                                                                                  Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου