Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΝΤΟΝΑΤΣ

ΥΛΙΚΑ

1 και 1/2 κούπα χλιαρό νερό
1/2 φακελάκι μαγιά
1/2 φλιτζανάκι λάδι
1 κοτ. του γλυκού αλάτι
1 κουτ. του γλθκού ζάχαρη
αλεύρι για όλες τισ χρήσεις όσο χρειαστεί



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπωλ διαλύουμε την μαγιά στο νερό. Ρίχνουμε το αλάτι και την ζάχαρη και στην συνέχεια το αλεύρι σιγά σιγά.Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να μην κολλάει στα τοιχώματα. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε μέχρι να φουσκώσει. Μετά την χωρίζουμε σε μικρά κομματάκια , τα οποία ανοίγουμε σε στρογγυλό σχήμα.Με τη βοήθεια ενός καπακιού από κουτί γάλακτος ανοίγουμε τρύπα στην μέση. Τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινήσουν. Από πάνω μπορείτε να βάλετε γλάσσο λεμονιού, βανίλιας, σοκολάτας, μέλι, ζαχαρη άχνη ή ότι άλλο τραβάει η ορεξή σας
                                                               
                                                                                     ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου