Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΑΓΓΛΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ English bread and butter pudding



ΥΛΙΚΑ

20 φέτες άσπρο ψωμί για τοστ (χωρίς κόρα)
ανάλατο βούτυρο (για να αλείψουμε τις φέτες)
100 γρ. σταφίδες
κανέλα (σε σκόνη)
700 ml γάλα
100 ml κρέμα γάλακτος
4 αυγά
100 γρ. ζάχαρη
λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνουμε τις φέτες ψωμιού και τις κόβουμε διαγωνίως σε 4 τρίγωνα.
Παίρνουμε ένα πυρέξ και αφού το βουτυρώσουμε, απλώνουμε μια στρώση τρίγωνα. Πασπαλίζουμε με κανέλα και ρίχνουμε τις μισές σταφίδες. Καλύπτουμε με τρίγωνα, κανέλα, τις υπόλοιπες σταφίδες και τελειώνουμε με τρίγωνα.
Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με τη κρέμα γάλακτος (όχι πολύ, δεν θέλουμε να κάψουν).
Σε μπολ, χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη για 5 λεπτά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε λίγο-λίγο το γάλα με τη κρέμα χτυπώντας το μείγμα για άλλα 2 λεπτά.
Περιχύνουμε τις στρώσεις που έχουμε ήδη ετοιμάσει και αφού το σκεπάσουμε, το αφήνουμε έτσι για μια ώρα ώστε το ψωμί να απορροφήσει το γάλα με την κρέμα.
Αφού περάσει η μια ώρα, πασπαλίζουμε με τριμμένο μοσχοκάρυδο και λίγη ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 45 λεπτά, στους 180°C.
Τρώγεται ζεστό.
                                                                ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου