Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

Τηγανητό τυρί με γλυκό σταφύλι

ΥΛΙΚΑ
για 8 κομμάτια
4 κ.σ. καλαμποκάλευρο
2 κ.σ. ξερό θυμάρι
200 γραμμ. τυρί μανούρι, κομμένο σε 1 παχιά φέτα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
γλυκό σταφύλι για το σερβίρισμα
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ το καλαμποκάλευρο και το ανακατεύουμε το ξερό θυμάρι. Τεμαχίζουμε το μανούρι σε 8 μικρά τριγωνάκια, τα βρέχουμε ελαφρά με λίγο νερό ή λευκό κρασί και τα περνάμε από το καλαμποκάλευρο. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει καλά, και τηγανίζουμε τα τριγωνάκια στο καυτό λάδι για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Σερβίρουμε με λίγο γλυκό κουταλιού σταφύλι.
 Αν δεν έχουμε γλυκό κουταλιού, τότε βάζουμε σε μια κατσαρόλα ½ κιλό σταφύλι, 250 γραμμ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, 1 κλωναράκι αρμπαρόριζα και βράζουμε για περίπου 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει. Έχουμε έτσι ένα γλυκό απλό, αλλά εξίσου νόστιμο να συνοδεύσει την τηγανητή μπουκιά μας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου